Създателите на проекта "Музиката вместо улицата" изпратиха благодарствено писмо до Община Сливен

Създателите на проекта "Музиката вместо улицата" изпратиха благодарствено писмо до Община Сливен
04.09.2023 / 15:51

Създателите на проекта "Музиката вместо улицата" Георги Калайджиев и Мария Хаушилд, изпратиха благодарствено писмо до Община Сливен, което бе разпространено и до медиите. В него те изразяват благодарност за моралната и финансова подкрепа на община Сливен за разширяването и развитието на тяхната дейност, чиято основна цел е музикалното образование на децата от ромския квартал „Надежда“ в Сливен.

 

Вече втора година Общинският съвет на Сливен гласува финансова помощ за проекта в размер на 40 000 лева годишно.

 

Благотворителният и културно-образователен проект „Музиката вместо улицата" навършва тази година 15 години от своето създаване. Днес, в школата на проекта, се открива новата учебна година за възпитаниците му. В музикалната школа 14 преподаватели обучават 45 деца на възраст от 6 до 17 години. За 15 години по проекта „Музиката вместо улицата" са били обучавани напълно безплатно над 400 деца по солфеж, пиано, цигулка, виола, виолончело, флейта, китара, кларинет и други инструменти.

 

На 11 ноември, в зала „Сливен", децата от проекта „Музиката вместо улицата" ще изнесат юбилеен концерт за 15-тия му рожден ден.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев