„Самотният запад“ от Мартин Макдона е първото заглавие от новия сезон на Драматичен театър - Сливен

ДТ "Стефан Киров"
04.09.2023 / 13:17

„Самотният запад“ от Мартин Макдона е първото заглавие от новия сезон на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен, съобщиха от културния институт. Режисьор на спектакъла е Венцислав Асенов, участват артистите Любомир Нейков, Димитър Марков, Ивайло Гандев и Наталия Георгиева, а репетициите започват на 6 септември.

 

„Самотният Запад“ на Макдона е сериозно заглавие, с любопитен провокативен текст, поставяно преди десетина години в „Театър 199“ от Владимир Люцканов, както и в Модерен театър. Сценограф на представлението е Теодор Киряков. Работата по сценичната пластика е поверена на Асен Асенов, известен български каскадьор, дублирал Силвестър Сталоун, преподавател в НСА по таекуондо. Премиерата се очаква в средата на октомври.

 

Сливенският драматичен театър „Стефан Киров“ посреща новия творчески сезон и с нови попълнения в трупата - Наталия Георгиева и Яна Димитрова, приети с кастинг, проведен на 25 август, в съревнования със 17 кандидати.

 

В началото на творческия сезон 2023/24 на Драматичния театър в Сливен след пандемията се завръща Есенният театрален салон. Тазгодишното му издание ще се състои между 13 и 30 октомври. В Сливен отново ще гостуват интересни, награждавани и високо оценявани на национално ниво заглавия.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев