Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.09.2024 г.

ОД МВР - Сливен
02.09.2024 / 10:38

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.09.2024 Г.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 148 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 35 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 11 протокола за предупреждение.

 

Направени са 99 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Регистрирано е едно пътно произшествие без пострадали на територията на РУ-Котел. Взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожара без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /1/, Твърдица /1/.

 

Над 20 домашни животни-птици и зайци, са спасени от екипи на РСПБЗН-Нова Загора. През изминалото денонощие екипите в Нова Загора са ликвидирали 2 пожара, преди да причинят преки щети. При единия от сигналите два екипа са гасили пожар в частен имот в селото Караново. Произшествието е причинено от запалени сухи треви и отпадъци. Сигналът е получен в 15,52 часа на 2 септември. Пожарникарите са успели да ликвидират пожара навреме. Спасени са 27 броя домашни животни, 6 сгради, 1 фотоволтаична централа и 400 бали слама. В гасенето на пожара се е включил и селскостопански производител от селото с водоноска.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев