Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.09.2024 г.

ОД МВР - Сливен
02.09.2024 / 10:39

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 30.08.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.09.2024 Г.

 

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено от нощния патрулен екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. На 30 август, около 22,30 часа, при обход в село Тополчане, е извършена проверка на 32-годишен мъж, жител на същото село. Той доброволно е предал 2 опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

48-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена от екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен на 1 септември. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 чака. По случая е образувано бързо производство.

 

26-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Хюндай“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 2 септември, около 02,50 часа, на ул. „Г.С. Раковски“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване, задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за кражба от частен дом в село Градец. По данни на заявителя- жена на 38 години, от дома й е открадната парична сумата в размер на 2500 лева. Извършват се процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 30 август е получен сигнал за пътно произшествие с лек автомобил „Фолксваген“, настъпило около 20,00 часа, на около 1 км. в посока село Жеравна. При произшествието няма пострадали. Водачът е на 46 години от град Котел. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба и положителна проба за употреба на наркотици. На водача е издаден талон за медицинско изследване, задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е образувано бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 30 август, около 11,30 часа в град Нова Загора. Спрян е за проверка лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с поставени номера за „Опел Астра“. Водачът е мъж на 56 години от село Баня.

 

___________________________________________

 

В дните от 30.08.24г. до 02.09.24г. в ОДМВР-Сливен са съставени 211 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 79 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 21 протокола за предупреждение.

 

Направени са 98 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия без пострадали – 1 на територията на РУ-Нова Загора, 1 на РУ-Котел и 1 на РУ-Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев