Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.08.2023 г.

ОД МВР - Сливен
09.08.2023 / 10:23

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 08.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 09.08.2023 Г.

 

Нова Загора: За броени часове криминалисти на РУ-Нова Загора задържаха извършител на грабеж. Сигналът е получен на 8 август. 34-годишен мъж е заявил, че около 14,00 часа в село Баня неизвестен извършител, след като е използвал заплаха му е отнел портмонето и сумата от 200 лева. След праведните незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 53 години от същото село без криминални прояви. Задържан е за 24 часа. Предал е доброволно откраднатата сума в пълен размер. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба от частен имот. На 7 август неизвестен извършител е проникнал в гараж, собственост на 47-годишен мъж в град Нова Загора. От гаража са откраднати въдица марка "Tubertini" и рибарски принадлежности. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали двама извършители, причинили материални щети по лек автомобил. Сигналът е получен на 8 август около 22 часа от мъж на 61 години от град Сливен. Заявителят е паркирал лекия си автомобил „Фолксваген“ в района на ЖП-гара Сливен по-рано същия ден. В 22,00 часа е установил, че предният ляв калник на автомобила и част от бронята са повредени и подава сигнал. След проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени. Те са криминално проявени мъже на 25 и 34 години от град София. Задържани са за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: 23-годишен водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 8 август, около 20,00 часа, в село Градец по време на специализирана операция. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Твърдица своевременно са ликвидирали 4 пожара, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е една техническа помощ от екип на РСПБЗН-Сливен при отводняване на мазе в кв. „Даме Груев“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев