Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.08.2023 г.

ОДМВР-Сливен
03.08.2023 / 10:04

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.08.2023 Г.

 

Котел: За броени часове криминалисти от участък „Градец“ към РУ-Котел са разкрили грабеж и са задържали извършителите. Сутринта на 2 август в полицейския участъка в село Градец е получен сигнал от мъж на 48-годишен мъж. Пред органите на реда той е заявил, че през нощта на 1 август на улица в кв. „Запад“ в село Градец непознати лица, използвайки сила, са му е отнета чантата с лични документи, пари, мобилен телефон и други лични вещи. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени- 18-годишно момче и две непълнолетни момчета от същото село. Те са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. Част от инкриминираните вещи са издирени и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Котел работят по случай на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. На 2 август е получен сигнал от служител в EVN-България за установено неправомерно присъединяване в частен имот в град Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: За кратко време криминалисти на РУ-Твърдица са разкрили кражба и са задържали извършителя. На 2 август е започната досъдебно производство по заявление за кражба на сумата от 100 лева от частен имот в град Шивачево. През нощта на 1 срещу 2 август неизвестен извършител е проникнал с взлом в жилището на 38-годишна жена и е извършил кражбата на паричната сума. След проведените издирвателни действия е задържан 19-годишен, криминално проявен младеж, от град Сливен. Направил е самопризнания и е върнал голяма част от парите. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са иззели фалшива шофьорска книжка. На 2 август, около 19,30 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управлявана от водач на 37 години от село Млекарево. При поискване водачът е представил неистински документ- свидетелство за управление на МПС белгийски образец. По случая е образувано бързо производство.

 

На 2 август, в 16,30 часа, в РУ-Нова Загора, е получен сигнал за пътно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал на път ІІІ-554, в землището на село Любеново махала. Лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от жена на 29 години, в зона на ляв завой губи управление и се преобръща в крайпътна нива. От произшествието е пострадала 40-годишна жена -пътник в автомобила. Тя е откарана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. Участниците в произшествието са от град Гълъбово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 2 август, около 17,30 часа, на бул. Цар Симеон“ в град Сливен лек автомобил „Пежо“, управляван от водач на 20 години е ударил жена на 46 години, която е пресичала неправилно. От произшествието е пострадала пешеходката. Тя е откарана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е една техническа помощ от екип на РСПБЗН-Сливен. Екипи на РСПБЗН-Нова Загора, Котел, Твърдица и Сливен са ликвидирали своевременно пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев