Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора

Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора
01.12.2023 / 09:19

Двама нови общински съветници положиха клетва в началото на проведената днес втора редовна сесия за мандата на местния парламент. Наталия Иванова Стефанова - Арнаудова от "БСП за България" и Щерьо Митев Щерев от ПП ГЕРБ отсъстваха от първото заседание на 8 ноември, поради което положиха днес своето тържествено обещание да се ръководя от интересите на гражданите от община Нова Загора и да работят за тяхното благоденствие.

В хода на заседанието общинските съветници разгледаха, обсъдиха и приеха Правилник за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Определена беше числеността и състава на постоянните комисии към Общински съвет.

По т. 6 от Дневния ред за заместник председател на Общински съвет, след таен вот и 19 гласа “за“, бе избран Нейчо Минчев Минчев. Съветниците определиха размерите на основните трудови възнаграждения на председателя и заместник-председателя на Общински съвет, както и на кмета на общината и кметовете на кметства в община Нова Загора. Взето бе решение за членство в Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) в Република България и Захари Захариев бе определен за представител на Общински съвет Нова Загора, който да представлява структурата в съвета за намаляване риска от бедствия в област Сливен.

След предоставената възможност за питания, декларации и обръщения, председателят Константин Тачев закри заседанието.

Още снимки от новината

Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора

 

Община Нова Загора
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев