Сливен, кратки вечерни новини, 20.11.2023 г., понеделник

Сливен
20.11.2023 / 15:59

Четири позиции не достигнаха на сливналията Пресиян Въндев да намери място на финала на Световното първенство по скокове на батут в Бирмингам, възпитаникът на СК „Сините камъни“ зае 12-то място от 62 състезатели във възраст 13-14 г.

Левски (Карлово) победи в мач от XVIII кръг на Трета лига – Югоизток последния в класирането Сливен с 3:0.

Ученици от ПГЕЕ "Мария Кюри“ Сливен представиха два свои проекта в Националното състезание "Младежко Техническо Творчество“, който се проведе за 7-ма поредна година в Горна Оряховица.

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия в дните от 17 до 20 ноември.

В Сливенска област предстои тестване на системата BG-ALERT за предупреждение на населението при извънредни ситуации и бедствия - той е насрочен за 21 ноември, вторник, във времето от 12:00 до 12:30 ч.

Началникът на Инфекциозно отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Милена Ченкова и нейният екип изразяват специална благодарност към кметство "Надежда". Киро Стоянов, Петя Банчева, Алиш Хрюстемов, Петър Борисов и Милена Ангелова са се отзовали на сигнал на медиците за издирването и намирането на родителите на дете, което е било на лечение в отделението.

Миналата седмица на работна среща с експерти и представители от Община Сливен, Регионално управление на образованието, Дирекция социално подпомагане, ОУ “Братя Миладинови“, ОУ „Юрий Гагарин“, НУ “Христо Ботев“, с. Чинтулово и здравни медиатори бяха обсъдени възможностите за осигуряване на безопасно и навременно придвижване на деца, живеещи със семействата си в отдалечени райони извън жилищните територии на Сливен, в частност територията на бившия свинекомплекс и района около жп прелеза до село Чинтулово, но обучаващи се в конкретните училища.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев