Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора

Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора
10.11.2023 / 12:45

Две талантливи новозагорки – майка и дъщеря, отправиха предизвикателство към любителите на изкуствата, подреждайки свои творби в креативна изложба „Симбиози“. Нейното откриване на 9 ноември 2023 г. от 17:30 часа се превърна в истински празник на творчеството, усмивките, обичта и красотата. Той беше споделен от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът Нина Генчева, председателят на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ Георги Николов, общински съветници и множество приятели.

Фотографът Радосвета Захариева и художничката Дарена Захариева пресъздават две лица на твореца, носещ в себе си талант, иновативност, необозримо въображение и нестихващ устрем.

Водещите на събитието, организирано от НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, представиха домакините на вечерта: „Радосвета – дошла да радва света и да създава красота навсякъде около себе си“ и „Дарена – дар от Бога и сбъдване на мечтите, които ни правят живи“.

Откриването на иновативната изложбата в красивото фоайе на втория етаж на читалището, беше също толкова атрактивно като авторките. Талантливата Ралица Коларова от клас „Поп пеене“ към ОШИ „Илия Аврамов“ с ръководител Иванета Маркова, внесе много нежни емоции с музикалния си поздрав. Малките актьори от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева, представиха със стихове четирите цикъла в изложбата: „Изгубеното минало“, Майки и дъщери“, „Свят на фантазии и мечти“, „Чувства и усещания по две“. Името „Симбиози“ обединява фотографии и рисунки, както и творби, съчетаващи в себе си методите на модерната фотография и живописта.

Радосвета Захариева се обърна с благодарност и усмивка към своите гости: „Тази вечер няма да говоря за това с какъв апарат снимам, на каква бленда, тази вечер ще говоря за нея - моето продължение, моето друго Аз - моята дъщеря и художник Дарена… Решихме да направим тази изложба, защото един артист винаги има нужда да извади от себе си онази буря от емоции, която е в главата му. А идеята да обединим двата вида изкуство е спонтанна, но неочаквано добра като комбинация.“

Присъстващите се насладиха на срещата си с Радосвета и Дарена и на една различна вечер на изкуства, вълшебства, красота, спомени от изгубеното минало, мечти и фантазии.

Красиви букети им поднесе кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и изказа възхищението си от емоционалната вечер и силата на изкуството им.

Изложбата ще остане отворена за посетители до 20 ноември в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“.

 

Още снимки от новината

Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора
Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев