Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия в дните от 20 до 23 октомври.

pixabay.com
23.10.2023 / 11:26

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е техническо помощ при 5 от сигналите. Един сигнал се е оказал недействителен.

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора и доброволци са спасили 20 декара овощна градина при пожар в землището на село Сокол. Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети. Причината за произшествието е запалени сухи треви в близост до градината.

 

200 декара овощни градини са спасили при пожар в землището на квартал „Речица“. Сигналът е получен на 22 октомври в 14,00 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Нанесените щети са в процес на установяване. Пожарът е тръгнал от запалени отпадъци в близост до овощната градина.

 

Късо съединение е причинило пожар в пристройка към къща в частен имот в село Гавраилово. Сигналът е получен на 23 октомври в 04,09 часа. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирана от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са мебели и домашно имущество. Спасена е сградата.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев