В зала "Сливен" представят еврейското културно наследство в рамките на проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико"

зала "Сливен"
12.09.2023 / 11:00

В зала "Сливен" на 12 септември ще бъде представено еврейското културно наследство. Това съобщиха от пресцентъра на община Сливен, която е организатор на събитието в партньорство с Регионална организация на евреите „Шалом" – Сливен, Организация на евреите в България „Шалом", Религиозна общност на евреите в България, сливенският Симфоничен оркестър и Държавна агенция „Архиви".

 

Инициативата е в рамките на проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико" по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

 

Основната му цел е да се съхрани и популяризира културното наследство на Сливен чрез обновяване на пространствата за излагане на културни ценности и подобряване управлението на културните институти. Партньори в изпълнението му са Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия „Димитър Добрович" и Федерация на културно-просветно дружество на каракачаните в България.

 

През следващите месеци се планира представяне на културното наследство на всеки от основните етноси в Сливен. По този начин се дава възможност за представяне на културната идентичност на местните етноси, да се повиши толерантността, разбирането и приемането на различни културни ценности.

 

Както БТА съобщи, по проекта ще бъдат обновени културни институти в града.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев