Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.09.2024 г.

ОД МВР - Сливен
24.09.2024 / 10:21

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 21.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 24.09.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали извършител на кражба от лек автомобил. На 22 септември е получено заявление от 47-годишен мъж, жител на община Нова Загора, че от управлявания от него микробус са откраднати 2550 лева. Автомобилът е оставен отключен и без надзор на ул. „Дели Ради“ в град Сливен. След проведени незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 46 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици е установено при засилената патрулна дейност в град Сливен. На 21 септември, в 20,55 часа, на ул. „Райна Княгиня“, е извършена проверка на 25-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

 

Двама водачи на МПС са хванати да управляват след употреба на наркотици при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен.

На 21 септември, в 14,40 часа, на бул. „Бургаско шосе“, е извършена проверка на 38-годзишен мъж от град Сливен, водач на лак автомобил „Хюндай Атос“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показал положителен резултат. Водачът е задържан, образувано е бързо производство.

На 23 септември, в 23,40 часа, във вилната зона на град Сливен, е извършена проверка на 20-годишен мъж, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показал положителен резултат. Водачът е задържан, образувано е бързо производство.

 

На 23 септември, около 21,10 часа, в град Сливен е установен водач на мотопед без регистрация. При проверка се установяване, че водачът е непълнолетен и неправоспособен. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици е установено от нощния патрулен екип в град Нова Загора. На 23 септември, около 01,30 часа, в близост до игрална зала в град Нова Загора е извършена проверка на 31-годишен мъж, жител на същия град, като в него са намерени и иззети опаковки съдържащи вещества, които при теста са реагирали на марихуана и метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по кражба от лек автомобил и причинени щети по лек автомобил. На 22 септември е получено заявление за кражба на мъжка чанта, съдържаща лични документи и сумата от 1200 лева, от незаключен лек автомобил. Кражбата е извършена в района на автогарата в град Нова Загора.

На 21 септември е получен сигнал за причинени щети по лек автомобил „Шкода Октовия“, паркиран на ул. „Васил Левски“ в град Нова Загора. По автомобила са установени вдлъбнатини по предния капак и тавана. Нанесената щета е в процес на установяване. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

В дните от 21 до 24 септември в ОДМВР-Сливен са съставени 308 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 110 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 39 протокола за предупреждение.

 

Направени са 224 проби за употреба на алкохол и 8 за наркотици.

 

Регистрирани са 4 пътни произшествия без пострадали – 1 на територията на РУ-Нова Загора, 1 на територията на РУ-Сливен и 2 на територията на РУ-Котел. Взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РДПБЗН –Сливен са се отзовали на 17 сигнала за произшествия в дните от 21 до 24 септември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от РСПБЗН-Сливен /8/, РСПБЗН-Нова Загора /3/ и РСПБЗН-Котел /1/. Оказана е техническа помощ при 4 от сигналите.

 

На 23.09.2024 г. в 16,16 часа в РС ПБЗН – Твърдица е получен сигнал за пожар в навес към имот в село Сборище. Няма пострадали. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Унищожени са домашно имущество, моторна резачка, каруца и други вещи. Спасена е сградата. Причината за пожара е неправилно ползване на нагревателен уред.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев