Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.09.2024 г.

ОД МВР - Сливен
09.09.2024 / 12:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 09.09.2024 Г.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили крупна кражба на железопътни релси. Полицейски служители от сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен започват работа по случая в края на месец август след получени сигнали за кражби на нови ремонтни релси, поставени по протежение на съществуващото жп трасе между гарите Гурково и Сливен, които да бъдат използвани при нужда от подмяна. В продължение на седмица криминалистите извършват множество издирвателни и следствени действия, в резултат на които успяват да придобият информация и да изяснят важни детайли по случая. Извършителите и тяхната дейност са установени на територията на РУ-Твърдица. Намерени са и са иззети 67 броя жп релси, обект на кражба. Задържани са двама мъже. Нанесената щета е в процес на установяване. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

21-годишен криминално проявен мъж е задържан за грабеж. Заявлението е подадено на 5 септември от 47-годишен жител на град Кермен. Пред органите на реда тай е обяснил, че около 22,30 часа на същата дата непознат мъж, след като е използвал сила, е скъсал златно синджирче от врата му и е избягал. След проведените незабавни издирвателни действия от служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен извършителят е установен. Задържан е за 24 часа. Доброволно е предал откраднатата вещ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържал двама мъже за причиняване на телесни повреди. Сигналите са получени на 7 септември. Единият е от 20,30 часа за възникнал междусъседски скандал в кв. „Свинарника“ местност Пенелопа. 28-годишен мъж е нанесъл порезни рани по ръката на свой съсед. На пострадалия са издадени лист за преглед и направление за лечение. Извършителят е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Другият е от 19,00 часа за 35-годишен мъж, ударен по главата в района на кръстовище в квартал „Надежда“. Настанен е за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Извършителят е направил опит да се укрие, но е установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

47-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 6 септември, около 22,05 часа, на ул. "Стефан Егаров" в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

66-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 8 септември, около 17,50 часа, в кв. „Република“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила.

 

35-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Туран“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 8 септември, около 20,15 часа, на бул. "Хаджи Димитър" в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

__________________________________________

 

В дните от 6 до 9 септември в ОДМВР-Сливен са съставени 287 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 111 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 35 протокола за предупреждение.

 

Направени са 211 проби за употреба на алкохол и 7 за наркотици.

 

Настъпили са 4 пътни произшествия без пострадали – 1 на територията на РУ-Нова Загора и 3 на територията на РУ-Сливен. Взето е отношение по ЗДвП.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев