Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.09.2024 г.

ОД МВР - Сливен
04.09.2024 / 10:39

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 04.09.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.09.2024 Г.

 

Притежание и употреба на наркотични вещества са установили полицейски служители на ОДМВР-Сливен при специализирана операция. Акцията е проведена на 4 септември на територията на област Сливен. Извършени са проверки на заведение, игрални зали, моторни превозни средства, търговски и други обекти, осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, завишен контрол в малките населени места в областта.

В хода на операцията е извършена проверка на адрес в град Шивачево. На място е установен мъж на 45 години. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бледокафяво вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В сливенския квартал „Клуцохор“ е извършена проверка на 31-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „КИА“. При проверката за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, пробата е показала положителен резултат. В него е намерено и иззето наркотично вещество, което при теста е реагирало на канабис. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В квартал „Кольо Фичето“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от мъж на 47 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

__________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 74 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 31 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

 

Направени са 74 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожара без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/, Нова Загора /4/, Котел /3/ и Твърдица /1/.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев