Сливен, кратки вечерни новини, 06.09.2024 г., петък

Сливен
06.09.2024 / 15:55

С издигане на Националното знаме и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър, Сливен отбеляза 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

От 6 до 16 септември 2024 г. маршрутите на всички линии, преминаващи през кръговото "Розова градина", се променят заради ремонтни дейности.

Туристическо дружество "100-те войводи" и няколко организации в Сливен организират втори общоградски поход до Кръста на Бармук баир на 14 септември 2024 г. (Кръстовден).

По случай 50-годишнината от обявяването на Кермен за град, кметът на Сливен Стефан Радев връчи плакет на Живко Жечев, кмет на Кермен, по време на тържествената вечер.

Два от музейните обекти на Регионален исторически музей - Сливен ще работят по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия - това са къща музей "Хаджи Димитър", както и къща музей „Сливенски бит XIX – XX век“

Първата седмица от вълнуващата музейно-образователна програма "Ваканция в музея" приключи.

СКО "Сини камъни" Сливен участва в Шампионат по ориентиране на югоизточна Европа и международното състезание Pergamon O Week.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев