Сливен, кратки вечерни новини, 10.07.2024 г., сряда

Сливен
10.07.2024 / 16:05

Повече от 20 години в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен има съвременна неврохирургия, като са извършени хиляди операции и са спасени много човешки животи.

Публично обсъждане на годишния отчет за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2023 г. предстои на 11 юли в Сливен.

През 2023 г. в област Сливен са издадени 11 книги с тираж 4 хил. броя и 5 брошури с тираж 1300 броя, показват данни на Териториалното статистическо бюро-Югоизток.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и кметът на община Сливен Стефан Радев ще дадат старт утре на ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS), която се намира на летище Бършен.

Проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Димитър Петров“, гр. Сливен, е одобрен за финансиране от Министерството на образованието и науката в рамките на Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища за 2024 г., модул 1 "Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“.

След броени дни от Сливен ще стартира десетият юбилеен поход-поклонение "По бойния път на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа".

Утре в галерия “Димитър Добрович” ще бъде открита самостоятелната изложба на Мариана Янкова “Дискретният чар на детайла”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев