Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.07.2024 г.

ОД МВР - Сливен
08.07.2024 / 10:08

За посочения период на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

 

 

В дните от 6 до 8 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 365 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 87 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 27 протокола за предупреждение.

 

Направени са 102 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 4 пътни произшествия без пострадали на територията на РУ- Котел/1/, РУ-Нова Загора /1/ и РУ-Сливен /2/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 13 сигнала за дните от 6 до 8 юли. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /,/, РСПБЗН-Нова Загора /5/ и РСПБЗН-Твърдица /2/.

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 100 декара пшеница при пожар в землището на град Нова Загора, западно от квартал „Шести“. Сигналът е получен на 6 юли в 22,47 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са 100 дека, пожарът е унищожил 50 декара. Причината е запалени сухи треви в близост до житния блок.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев