За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна

За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна
05.07.2024 / 12:12

Уважаеми съграждани и любители на старата градска песен,

За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна в дните от 5 и 6 октомври 2024г. , когато ще се проведе Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“. Събитието е организирано от Община Нова Загора, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ и ГСГ „Танголита“ и ще бъде ежегодно в рамките на програмата по повод 14 октомври Петковден – Празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

Фестивалът има конкурсен характер и тази година професионалното жури ще бъде : председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева-кмет на Община Нова Загора, доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент, Андония Спасова - директор на ОШИ "Илия Аврамов" и Петко Танев - музикален педагог, ръководител на ВГ "Танголита". То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.

Срок за записване: до 31 август 2024 г. Подаването на заявка може да се осъществи чрез електронна форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz), да се изпрати на следния пощенски адрес: 8900 гр. Нова Загора, пл. „Свобода“ №4, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ или по електронна поща на: festival.tangolita@gmail.com

Община Нова Загора
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев