Избори за Европейски парламент през 2024 г.: актуализирана прогноза за разпределението на местата

 Избори за Европейски парламент през 2024 г.: актуализирана прогноза за разпределението на местата
10.06.2024 / 14:34

Актуализирана прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 26 държави и данни от проучвания за една държава (към 11.38 ч. централноевропейско време).

 

Горната прогноза се основава на

 

 

окончателни резултати от девет държави членки: Германия, Гърция, Кипър, Литва, Малта, Полша ,Словакия, Хърватия, Франция.

предварителни резултати от 17 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Дания, Естония, Испания, Италия, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словения, Унгария, Финландия, Чехия, Швеция.

прогнози и предизборни намеренията за гласуване за останалите четири държави: Ирландия.

 

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 50.8%.

 

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

 

 

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

 

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност. Също така ще можете да сравнявате резултатите, да проверявате мнозинствата или да създавате джаджа.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/20240529IPR21716/evropeyski-izbori-2024-gh-aktualizirana-proghnoza-za-razpredelenieto-na-mestata
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев