Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.04.2024 г.

ОД МВР - Сливен
26.04.2024 / 10:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 25.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.04.2024 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители от участък „Петолъчка“. На 25 април в село Сотиря при контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, е проверен 32-годишен мъж, жител на същото населено място. Доброволно е предал опаковка, съдържаща суха листна маса, която при полевия тест за наркотици е реагирала положително. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 28 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в рамките на 2 часа от полицейски екипи на РУ-Твърдица при широкообхватен контрол. Операцията е осъществена на 25 април за времето от 07,00 до 09,00 часа на пътя Твърдица-Елена. Проверени са 34 превозни средства и 25 лица. Констатирани са 28 нарушения на ЗДвП. Най-честите нарушения са неизползване на предпазните системи в автомобилите от водачи и пътници, липса на обезопасителни системи за деца и нередовни документи. Съставени са 15 акта и 13 фиша.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 236 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 13 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Направени са 92 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици – няма положителни проби.

 

Регистрирани са две пътни произшествия без пострадали на територията на РУ- Нова Загора, взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединение в двигателния отсек е най-вероятната причина за запалването на лек автомобил „Фиат Марея“. Инцидентът е станал около 12,44 часа в село Сборище. Автомобилът е бил паркиран в имота на собственика- мъж на 70 години. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са два броя предни гуми и двигателния отсек. Спасени са сграда и един лек автомобил „Сеат“.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев