Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.04.2024 г.

ОДМВР-Сливен
02.04.2024 / 10:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 01.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.04.2024 Г.

 

Нова Загора: Полицейски служители са установили притежание на наркотици. Проверката е извършена на 1 април в хода на засилената патрулна дейност в град Нова Загора. Спрян е лек автомобил „Ауди“. 22-годишна жена, пътник в автомобила, е предала доброволно пакетче, съдържащо наркотично вещество. Жената е задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Двама униформени от участък „Запад“ са спасили мъж на 64 години, паднал в напоителен канал. Инцидентът е станал малко след 12,00 часа вчера в напоителния канал по пътя град Сливен- с. Чинтулово. Сигналът е подаден от граждани. Към мястото незабавно са изпратени екипи на участък „Запад“ към РУ-Сливен и екип на РСПБЗН-Сливен. Полицейските служители са успели с помощта на въже да извадят мъжа невредим. Прегледан е от екип на ЦСМП-Сливен.

 

Нощният патрулен екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен е установил 23-годишен водач на лек автомобил „Нисан“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Пробата е извършена с техническо средство на 2 април, в 01,40 часа, в района на кръстовище „Петолъчка“. Мъжът е от град Стралджа, задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 97 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 44 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

 

Направени са 123 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици-една проба е показала положителен резултата над 1,2 промила.

 

Служители на РУ-Твърдица са провели беседа на тема пътна безопасност с ученици от училище „Неофит Рилски“.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев