Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.04.2024 г.

ОДМВР-Сливен
01.04.2024 / 11:01

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 01.04.2024 Г.

 

Специализирана полицейска операция е проведена през почивните дни на територията на районните управления в Сливен и Котел.

Акцията е с цел противодействие на наркоразпространението, продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, и присъствието им на обществени места след 22,00 часа без придружител. Проверките са извършени със съдействието на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас и РЗИ-Сливен. Проверени са моторни превозни средства, лица, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, зали за хазарт и други обществени места, на които се събират повече хора.

По време на операцията са установени случаи на притежание на наркотични вещества- канабис и метамфетамин. Проверките са извършени в село Калояново, игрална зала и частен дом в град Сливен В тази връзка трима мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

В хода на операцията е получен сигнал за сбиване в заведение в град Сливен, при което е пострадало момче на 18 години, което е настанено за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Работата по установяване на извършителя и обстоятелствата по случая продължават. Образувано е досъдебно производство.

Полицейски екип, съвместно със служители на РЗИ-Сливен са установили нерегламентирана продажба на райски газ в търговски обект в град Сливен. По случая е взето отношение от екипа на РЗИ.

В заведения и на обществени места след 22,00 часа са установени 8 непълнолетни лица без придружители- Сливен- 4, Котел -4. Съставени са актове по Закона за закрила на детето.

От екипа на РЗИ са съставени 6 акта по Закона за здравето за тютюнопушене на закрито.

По линия на пътната безопасност са проверени 79 превозни средства. Съставени са 29 актове и глоби с фиш. 64-годишен водач на лек автомобил „Рено 19“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 30 март в 04,50 часа на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при засилената патрулна дейност. На 30 март в град Нова Загора е извършена проверка на 42-годишен криминално проявен мъж от същото населено място. При проверката е намерено и иззето пликче, съдържащо вещество, което при полевия тест е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: На 30 март в РУ-Твърдица е започнато досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на 18-годишно момиче в условията на домашно насилие. Задържан е младеж на 20 години от град Твърдица. На момичето е осигурена правна помощ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев