Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.03.2024 г.

ОДМВР-Сливен
25.03.2024 / 11:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 22.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.03.2024 Г.

 

Сливен: Полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен при рутинна проверка в село Сотиря са установили неправоспособен водач, който управлява лек автомобил, обект на кражба. Водачът е на 20 години от същото населено място. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 22 март, в 21,07 часа, от тел. 112, е получен сигнал за сбиване пред игрална зала в град Сливен. Пострадал е мъж на 66 години. Приет е за лечение в болнично заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 22 март екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен се е отзовал незабавно на сигнал за домашно насилие. Задържан е мъж на 77 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Три непълнолетни лица са установени след 22,00 часа без придружител в заведение в град Нова Загора. От 22,00 часа на 22 март до 03,00 часа на 23 март служители на РУ-Нова Загора са провели специализирана операция с цел недопускане нарушения на обществения ред и извършване на престъпления в районите на питейни и увеселителни заведения, дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и други обекти с развлекателна дейност, като и установяване на непълнолетни лица в заведения и на обществени места след 22,00 часа без възрастен придружител. В хода на операцията са извършени проверки на 122 лица, 74 моторни превозни средства, 6 зали за хазарт и 4 нощни заведения. В една от дискотеки те в града са установени три непълнолетни лица, без придружител, като на родителите са съставени актове за административно нарушение по Закона за закрила на детето. Констатирани са 7 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

Пътна безопасност

 

Двама водачи на МПС- жена на 47 години и мъж на 70 години, са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверките са извършени на 24 март при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Нова Загора- на ул. „Проф. Минко Балкански“ и кв. „Загоре“. Водачите са задържани за 24 часа. По случаите в РУ-Нова Загора са образувани бързи производства.

 

На 24 март, около 17,50 часа, в град Сливен, на бул. "Георги Данчев", до ОУ „Димитър Петров“, е възникнало пътно произшествие. По първоначални данни лек автомобил „БМВ“, управляван от водач на 18 години е ударил жена на 49 години, пресичащата пътното платно в зона на пешеходна пътека. От произшествието е пострадала пешеходката. Тя е откарана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев