Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.03.2024 г.

ОДМВР-Сливен
05.03.2024 / 12:22

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.03.2024 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен разкриха грабеж и задържаха извършителя. Полицейските служители започват работа по случая на 2 март, след подаден сигнал, че неизвестен извършител със сила е издърпал златна обица от ухото на 9-годишно момиче. Грабежът е извършен около 18,30 часа на улица в квартал „Надежда“. След предприетите незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 24 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Трима задържани и иззети наркотични вещества при операция срещу наркоразпространението на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен. Акцията е проведена на 2 март с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Извършени са проверки на лица и адреси в град Сливен. Задържани са двама мъже на 24 години и жена на 25 години. При обиск на задържаните и извършените процесуално-следствени действия на два адреса са намерени и иззети различни опаковки, съдържащи вещества, които при полевия тест са реагирали на амфетамин и канабис. Иззети са още ел. везна, парични средства и други предмети, имащи отношение към извършаваната престъпна дейност. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

В РУ-Сливен е започнато досъдебно производство за управление на моторно превозно средство с фалшива шофьорска книжка. Проверката е извършена на 2 март от екип на участък „Надежда“. Спрян е за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 36 години от село Чинтулово. Водачът е представил фалшива шофьорска книжка гръцки образец. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: 32-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Котел за причиняване на телесна повреда. На 1 март е получен сигнал за пострадал 25-годишен мъж в село Градец, с травма на главата. Настанен е за лечение в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. След проведените издирвателни действия полицейските служители установяват, че пострадалият е ударен от мъж на 32 години от същото населено място. Извършителят е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев