Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.02.2024 г.

ОД МВР - Сливен
23.02.2024 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 22.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 23.02.2024 Г.

 

Котел: На 22 февруари в РУ-Котел е получен сигнал за причинени материални щети по постройка, пригодена за живеене, намираща се в село Градец. На място е изпратен полицейски екип. При огледа се установява, че по постройката са причинени материални щети, за което е образувано досъдебно производство.

В хода на проверката полицейските служители установяват, че на същия адрес е осъществено нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа, като по случая е започната проверка.

 

Сливен: 36-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „БМВ 525“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 22 февруари от екип на РУ-Сливен при ежедневния контрол по пътна безопосност. Автомобилът е спрян за проверка на ул. „Шейново“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба от двора на фирма в индустриалната зона на град Сливен. На 22 февруари е заявена кражба на 20 броя дървени европалети. Нанесената щета е на стойност около 330 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е една техническа помощ от екип на РСПБЗН-Сливен при пренасяне на 86-годишен пациент от жилището му в град Сливен до линейката и екипа на ЦСМП. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви, отпадъци и комини- Сливен /2/, Котел /1/, Твърдица /1/, Нова Загора /5/.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев