Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.02.2024 г.

ОД МВР - Сливен
12.02.2024 / 12:27

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.02.2024 Г.

 

Сливен: Разкрита е кражба от двора на фабрика в град Сливен. Извършителите са задържани. Криминалистите започват работа по случая на 8 февруари след подаден сигнал за кражба на европалети. След проведените издирвателни и извършените процесуално –следствени действия извършителите са установени. Те са трима криминално проявени мъже от град Сливен. Отведени са в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Служители на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен са задържали криминално проявен мъж на 35 години след получен сигнал на телефон 112.

В 07,38 часа на 9 февруари е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица „Добри Добрев“ в град Сливен. Към мястото незабавно е изпратен екип, който установява, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на 2 години. На място е задържан 35-годишният мъж. Полицейските служители установяват, че той е нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, да не доближава на по-малко от 50 метра бившата си приятелка и малолетното им дете. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. За случая незабавно е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

21-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 9 февруари в село Тополчане от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

28-годишен водач на лек автомобил „Шкода“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 11 февруари, в 09,25 часа, в сливенския квартал „Дружба“, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

25-годишен водач на лек мотопед „Ямаха“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 11 февруари ва бул. „Хр. Ботев“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба от избено помещение в сливенския квартал „Даме Груев“. На 9 февруари 76-годишен мъж е заявил кражба на медни съдове, 30 метра кабели и други вещи. По данни на заявителя нанесената щета е на стойност около 2000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Съвместни проверки на ловци са извършени от екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен. На 11 февруари са проверени ловни групи, излезли на ловен излет в землищата на селата Пъдарево, Мокрен, Тича, Филаретово и Ябланово. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени предупредителни протоколи.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са разкрили притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. На 11 февруари, около 00,08 часа, в село Сборище, при проверка на товарен автомобил “Форд Рейнджър“, управляван от мъж на 22 години от същото село, е намерена ловна пушка и боеприпаси за нея. Водачът е предал доброволно оръжието и боеприпасите, за които няма необходимото разрешително за носене и съхранение. Задържана е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали мъж на 46 години за домашно насилие. Сигналът е получен на 10 февруари в 10,00 часа. В село Каменово той е упражнил насилие спрямо жена на 38 години, с която живее на семейни начала. Задържана е за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев