Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.01.2024 г.

ОД МВР - Сливен
22.01.2024 / 10:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 19.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.01.2024 Г.

 

Нова Загора: 30-годишен мъж е задържан при ежедневните проверки в района на учебни заведения, с цел противодействие на наркоразпространението. На 19 януари, в 12,10 часа, в хода на завишената патрулна дейност, в близост до учебно заведение в град Нова Загора е спрян за проверка мъж на 30 години от същия град. След като е забелязал полицейските служители той е изхвърлил на земята плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество. При теста веществото е реагирало на метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Непълнолетен е задържан за притежание на наркотични вещества от полицейски екип при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Проверката е направена на 22 януари на улица „Г. Икономов“. В момчето е намерена и иззета суха листа маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Проверката е извършена на 19 януари в град Сливен. На бул. „Бургаско шосе“ е спрян лек автомобил „Фиат Мултипла“, без регистрационни номера. При проверка се установява, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Автомобилът е управляван от мъж на 62 години от град Сливен.

 

24-годишен мъж от село Чинтулово, водач на лек автомобилна „Пежо 308“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 20 януари, в 20,40 часа, на бул. „П. Хитов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: В РУ-Котел е образувано досъдебно производство след получен сигнал за нанесен побай над малолетно момче в село Градец. Сигналът е получен на 18 януари в 20,30 часа. На място е изпратен полицейски екип и екип на спешна помощ. Детето е прегледано и откарано в болнично заведение в град Сливен, където е оставено за наблюдение, без опасност за живота. Извършителят е задържан. Той е мъж на 57 години от село Градец. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са иззели незаконни боеприпаси от частен имот в град Шивачево. На 20 януари, около 19,00 часа , при посещение на сигнал за битов скандал, полицейските служители са намерили незаконно съхранявани боеприпаси в гараж към имота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Проверки на ловци, излезли на ловен излет са извършени от екипи на РУ-Твърдица и РДГ-Сливен за времето от 06.00 до 12,00часа на 20 януари. Проверките са с цел правилно носене на оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и Закона за горите. Нарушения не са констатирани. С цел превенция на ловните групи са съставени протоколи за предупреждение

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН – Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 19 до 22 януари. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в контейнери за отпадъци и комини на къщи в Сливен и Твърдица. Оказана е една техническа помощ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев