Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.01.2024 г.

ОД МВР - Сливен
18.01.2024 / 09:49

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.01.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражба на старинни предмети от частен дом. Кражбата е заявена на 16 януари от мъж на 61 години. След проведените издирвателни и процесуално-следствени действия още същия ден извършителят е установен-криминално проявен мъж на 22 години от град Сливен. Той е задържан и отведен в РУ-Сливен. Направил е самопризнания и доброволно е предал част от откраднатите вещи. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

 

Служители на участък „Петолъчка“ са задържали 22-годишен мъж за грабеж. На 17 януари в село Тополчане, след като е използвал сила, е отнел от майка си парична сума в размер на 40 лева. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Намерен е лек автомобил „Ситроен Берлинго“, обявен за издирване на 17 януари. Превозното средство е било паркирано в близост до заведение в сливенския квартал „Дружба“. При предприетите незабавни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен автомобилът е намелен изоставен в местността Барутни погреби край град Сливен. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ работят по кражба на дебитна карта. Заявлението е подадено на 17 януари. От картата неправомерно е изтеглена парична сума в размер на 600 лева. По случая се извършват процесуално-следствени действия. Образуван е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали 51-годишен мъж за домашно насилие. Сигналът е получен на 17 януари в 23,40 часа. Към адреса незабавно е изпратен полицейски екип. Служители са установили, че 51-годишният мъж, в явно нетрезво състояние, е нанесъл побой на съпругата се и 13-годишната си дъщеря. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев