Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.01.2024 г.

ОД МВР - Сливен
17.01.2024 / 12:44

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 16.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 17.01.2024 Г.

 

Котел: Притежание и употреба на наркотични вещества са установили служители на РУ-Котел. На 16 януари в село Мокрен полицейски патрулен екип, който извършва обход в малките населени места, е проверил 17-годишно момче от същото населено място. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Момчето е задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

40-годишен водач на лек автомобил „БМВ Х5“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена днес от нощния патрулен екип в село Градец. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са задържали 38-годишен мъж от село Асеновец за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Сигналът е получен на 16 януари. Задържаният е нарушил съдебна заповед да не доближава на по-малко от 100 метра 60-годишна жена, с която са в роднинска връзка. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен работя по сигнал за взломна кражба. Заявлението е подадено на 16 януари от 61-годишен мъж от град Сливен. Пред органите на реда той е обяснил, че от жилището му са откраднати старинни вещи-свещници, часовници и други. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е една техническа помощ от екип на РСПБЗН-Сливен. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Сливен /3 произшествия/ и екип на РСПБЗН-Нова Загора /1 произшествие/.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев