Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.01.2024 г.

ОД МВР - Сливен
08.01.2024 / 11:15

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 08.01.2024 Г.

 

Сливен: 33-годишен мъж, жител на община Стралджа, е хванат да управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 7 януари в 03,30 часа от нощния патрулен екип на РУ-.Сливен, извършващ обход в малките населени места. В района на кръстовище „Петолъчка“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“. Водачът е тестван на място с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за управление на нерегистриран лек автомобил. Проверката е извършена на 6 януари в 12,30 часа на бул. „Илинденско въстание“ в град Сливен. Автомобилът е управляван от мъж на 55 години от град Сливен. Полицейските служители установяват, че автомобилът не е пререгистриран в законовия срок след придобиването му и е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо производство.

 

На 6 януари, около 20,30 часа, в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение от тел. 112, за катастрофирал лек автомобил по пътя от село Чинтулово към град Сливен. На място е изпратен екип, който е установил самокатастрофирал лек автомобил „Крайслер“. На място е констатирана смъртта на водача-мъж на 41 години от град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: 31-годишен водач на лек автомобил „Рено Меган“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 7 януари в 00,40 часа в село Сборище от полицейски патрулен екип, извършващ обход в малките населени места на община Твърдица. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е от село Сборище, издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев