Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.01.2024 г.

ОД МВР - Сливен
02.01.2024 / 10:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 31.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.01.2024 Г.

 

Сливен: 21-годишен мъж е задържан от екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен за притежание на наркотици. На 1 януари, около 22,15 часа, на ул. „Райна Княгиня“ полицейски патрулен екип е извършил проверка на 21-годишен мъж от село Блатец. Той е изхвърлил на земята пакетче, съдържащо вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

35-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 2 януари, в 04,45 часа, на бул. „Ст. Стамболов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 1 януари в 02,05 часа е получен сигнал за сбиване в град Кермен. На място полицейските служители установяват, че е причинена телесна повреда- нараняване на крака, на 15-годишно момче от село Коньово. То е настанено за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Работата по случая продължава, образувано досъдебно производство.

 

47-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен след получен сигнал за домашно насилие. На 31 декември, около 19,20 часа, 46-годишна жена е заявила, че съпругът й е упражнил насилие спрямо нея. Мъжът е задържан за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 28-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. На 31 декември, около 23,30 часа, в центъра на село Кортен, е извършена проверка на 28-годишен мъж от същото населено място. В него е намерено пликче, съдържащо суха листна маса, която е реагирала положително на полевия тест за наркотици. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора разследват две взломни кражби от части имоти в новозагорския квартал „Шести“ и село Хан Аспарухово. Заявленията са подадени на 31 декември. Откраднати са ел. инструменти и битови ел. уреди. Нанесените щети са в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства.

 

На 31 декември, в 11,00 часа, е получен сигнал от мъж на 45 години от град Нова Загора за причинени щети по личния му лек автомобил „Опел Зафира“. Неизвестен извършител е нарязал четирите гуми на автомобила. Нанесената щета е процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 4 сигнала за произшествия в дните от 31 до 2 януари.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в отпадъци и сухи треви в град Сливен и селата Крива круша и Червенаково.

 

Забравена храна върху готварска печка е причината за възникване на пожар в апартамент на ул. „Панайот Хитов“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника, 30 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата. 78-годишната собственичка е забравила храна върху включена готварска печка.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев