Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.12.2023 г.

ОД МВР - Сливен
18.12.2023 / 10:16

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 15.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.12.2023 Г.

 

Твърдица: 25-годишен водач на лек автомобил е хванат от служители на РУ-Твърдица с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 16 декември, в 14,26 часа, в град Твърдица. Полицейските служители спират за проверка лек автомобил „Опел Зафира“. Пробата за употреба на алкохол на водач, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,5 промила. Издавен е талон за медицинско изследване. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: На 15 декември в РУ-Котел е получен сигнал от 33-годишен мъж, жител на община Дряново, че от дома му в село Градец е извършена кражба на хладилник и осветителни тела. След извършените процесуално-следствени действия извършителят е установен и задържан. Той е непълнолетно криминално проявено момче на 16 години от село Градец. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

На 17 декември е получен сигнал за кражба от офис на фирма в град Котел. Сигналът е подаден на тел. 112 от служител на фирмата. Откраднати са пари и камера за видеонаблюдение. Нанесената щета е на стойност около 350 лева. По случая в РУ-Котел е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в град Нова Загора. На 17 и 18 декември е проведена акция против наркоразпространението на територията на град Нова Загора. Извършени са проверки на превозни средства, игрални зали и други обекти. При проверки в две игрални зали са установени двама мъже на 41 години от град Нова Загора и 33 години от село Кортен. В тях са немерени и иззети вещества, които при полевия тест са реагирали на хероин и метамфетамин. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства.

 

Служители на РУ-Нова Загора са задържали криминално проявен мъж на 39-години за домашно насилие. Сигналът е получен на 15 декември от жената, с която живее на семейни начала в град Нова Загора. Задържан е за 24 часа. На жената е осигурена правна помощ. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от гараж в кв. „Тракия“ в град Нова Загора. За времето от 2 до 16 декември неизвестен извършител е проникнал в гараж, собственост на 54-годишен мъж, и е извършил кражба на мотопед "Райд Туистър 50" и автомобила гума. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Сливен: 47-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Туран“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 16 декември, в района на „Новоселски мост“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев