Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.12.2023 г.

ОД МВР - Сливен
12.12.2023 / 10:37

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 11.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.12.2023 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на серия от кражби на златни накити. Служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Надежда“ започват работа по случая в края на миналата седмица след получен сигнал за две кражби от златарски ателиета в град Сливен. В резултат на проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 38 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. В хода на разследването се установява, че същият е съпричастен към извършването на четири кражби на златни накити от различни обекти в град Сливен. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

На 11 декември при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен е извършена проверка на 75-годишен мъж, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Проверката е извършена в 10,30 часа в сливенския квартал „Дружба“. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление на МПС на водача е иззето с принудителна административна мярка за временно отнемане. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба от апартамент в сливенския квартал „Дружба“. От жилище, собственост на 57-годишен мъж, е извършена кражба на два броя телевизори. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са хванали 30-годишен мъж с 53 дози хероин. До задържането се е стигнало в хода на ежедневния контрол по линия „Наркотици“ на територията на град Нова Загора с приоритет районите на учебни заведения. На 11 декември на ул. „Кап. Петко войвода“ е извършена проверка на криминално проявен и осъждан мъж на 30 години от село Кортен. По първоначални данни, след като е забелязал полицейските служители той е изхвърлил на земята пакет, съдържащ 53 броя хартиени сгъвки, съдържащи вещество, което при теста е реагирало на хероин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев