И тази година в регионалната библиотека в Сливен ще има Коледно дърво на желанията

Снимка: Велина Василева, БТА
06.12.2023 / 14:30

И тази година в регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен ще има Коледно дърво на желанията, съобщиха от културната институция. Инициативата е в рамките на празничната програма „Коледа в библиотеката“ от 7 до 22 декември, която включва беседи, творчески работилници и ателиета за ученици, представления за деца, изложба, коледен концерт.

 

На огромна елха във фоайето на библиотеката деца и юноши ще могат да окачат своите желания за следващата година. В последния ден преди Коледа желанията ще бъдат обобщени и след коледните празници ще бъдат обявени.

 

Приятелство, пътешествия и домашен любимец бяха част от желанията на сливенските деца, които бяха събрани през 2022 г.

 

В творчески работилници „Да напишем заедно писмо до Дядо Коледа“ деца на 9-10 години ще пишат писма до белобрадия старец, които ще бъдат журирани от специално жури, а класовете с най-оригиналните писма ще получат награди. Ученици от 5-и до 12-и клас от различни сливенски училища ще участват в беседи и коледни ателиета, посветени на българската празнична традиция за Коледа и Нова година. Ще отвори врати приказен театър като децата на възраст 7 - 8 години, които ще могат да посетят представлението „Дядо Коледа, не остарявай!”.

 

На 22 декември на официална церемония ще бъдат наградени отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“-2023, организиран за петнадесета поредна година от РБ „Сава Доброплодни“. Ще има и коледен концерт, в който ще се включат талантливи малки певци и танцьори от най-добрите школи в града. Ще бъде открита и изложба с творбите на участниците в конкурса.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев