Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.12.2023 г.

ОД МВР - Сливен
06.12.2023 / 10:01

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 04.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.12.2023 Г.

 

Сливен: В РУ-Сливен е задържан 30-годишен криминално проявен мъж за кражба от хранителен магазин. Сигналът е получен на 5 декември от търговски обект в град Сливен. Служители и клиенти са задържали мъж, който е направил опит да открадне хранителни продукти на стойност 250 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

59-годишен водач на лек автомобил „Мицубиши“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 5 декември в град Сливен по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, направена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Мъжът е от град Сливен, задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Твърдица: В РУ-Твърдица е започнато бързо производство за управление на нерегистриран лек автомобил. На 6 декември в град Твърдица е спрян лек автомобил „Мазда“, управляван от водач на 20 години от същия град. При проверката се установява, че регистрацията на автомобила е прекратена по служебен ред след продажба. Превозното средство не е регистрирано в срок от новия собственик.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединение в ел. захранването на бойлер е причинило пожар в социален дом, намиращ се в индустриална зона на град Твърдица. Няма пострадали. Сигналът е получен на 5 декември в 20,40 часа. Произшествието е ликвидирано в 22,00 часа от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пожарът е възникнал в подпокривното пространство, в които са монтирани бойлер и други ел. уреди. При възникване на горенето се задейства ПИИ. Евакуирани са 20 обитатели на дома. Причинени са материални щети на част от покрива. Спасена е сградата.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев