Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.12.2023 г.

ОД МВР - Сливен
04.12.2023 / 11:04

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 01.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 04.12.2023 Г.

 

Нова Загора: Водач с алкохол над 2,00 промила е хванат при линеен контрол на автомагистрала „Тракия“. Проверката е извършена на 2 декември от екип на сектор „Пътна полиция“- Сливен, извършват контрол по автомагистрала. Около 10,00 часа на 2 декември, в района на Нова Загора, е спрян лек автомобил „Опел Зафира“. Водачът е на 47 години от град София. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 2,00 промила. Проверката е извършена на място с техническо средство. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Отведен е в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба от частен имот в новозагорския квартал „Шести“. На 2 декември неизвестен извършител е проникнал в дома на 34-годишна жена и е извършил кражба на златни накити. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

 

Сливен: На 3 декември, около 00,05 часа, в дежурната част на РУ-Сливен е постъпил сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Мазда 6“ в сливенския квартал „Даме Груев“. Пристигналите на място полицейски служители установяват, че автомобилът е изоставен. Водачът е установен- мъж на 32 години от град Сливен. Той е намерен в дома си в кв. „Надежда“ с рана на главата. Откаран е в ЦСМП-Сливен за оказване на медицинска помощ. Изпробван е за употреба на алкохол, като пробата е показала над 1,2 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

45-годишен мъж, жител на община Сливен, е задържан за домашно насилие. Сигналът е подаден на 1 декември от бившата му съпруга за упражнено спрямо нея насилие. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. На жената е осигурена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители по време на обход в село Градец. На 2 декември е извършена проверка на 25-годишен мъж. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

30-годишен водач на лек автомобил „БМВ“, жител на област Ямбол, е хванат повторно да управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Проверката е извършена на 1 декември в село Градец, при ежедневния контрол по пътна безопасност.

По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци от пет ловни групи. Операцията е проведена за времето от 06,00 до 15,00 часа на 3 декември в земищата на град Котел и селата Тича, Филаретово и Медвен. Проверени са 53 ловци, относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени протоколи за предупреждение.

 

В РУ-Котел е образувано бързо производство за управление на нерегистриран товарен автомобил. Проверката е извършена на 3 декември. На пътя между селата Тича и Братан е спрян товарен автомобил УАЗ без регистрация и с липсващ номер на рама. Автомобилът е управляван от водач на 29 години от село Тича.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев