Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
29.11.2023 / 10:59

Днес в цялата страна ще се тества системата BG-ALERT

 

Днес в цялата страна ще се тества системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия.

При теста в продължение на половин час от 12,00 до 12,30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.11.2023 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили криминалисти на РУ-Сливен при специализирана операция срещу наркоразпространението. Акцията е проведена на 28 ноември в град Сливен. В района на ЖП гара е извършена проверка на криминално проявен мъж на 45 години. В него са намерени и иззети 3 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещества, което при теста е реагирало на метамфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа в село Селиминово са намерени следи от производство на наркотици и готово вещество, което при теста е реагирала на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 28 ноември в РУ-Сливен се е явил мъж на 77 години, който е заявил, че от личния му лек автомобил са откраднати пари и лични документи. Автомобилът е бил паркиран пред дома на заявителя и е оставен отключен. Нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причинила пожар в барака, в сливенското село Бяла. Сигналът е получен на 28 ноември в 17,39 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 20 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество и техника. Спасена е една сграда.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев