Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
27.11.2023 / 10:35

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.11.2023 Г.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при специализирана операция. На 24 ноември са извършени проверки на превозни средства, игрални зали и заведения за установяване на разпространение, производство и употреба на наркотични вещества. В хода на акцията в квартал „Шести“ е извършена проверка на 35-годишен мъж. Той е предал доброволно две пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверка в игрална зала в град Нова Загора е задържан мъж на 46 години. В него са намерени три опаковки, съдържащи наркотични вещества- хероин и метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Каменово. Сигналът е подаден на 24 ноември от 51-годишния собственик. През нощта на 23 срещу 24 ноември неизвестен извършител е проникнал с взлом в жилището и е извършил кражба на пчелен мед, разпределен в стъклени буркани с различен грамаж. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел са задържали 48-годишен мъж от село Градец за домашно насилие. Сигналът е подаден на 25 ноември в 13,55 часа. Задържаният е упражнил насилие спрямо жена на 41 години, с която живее на семейни начала в село Градец. Мъжът е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образуван досъдебно производство.

 

На 24 ноември, в 14,44 часа, в дежурната част на РУ-Котел е постъпил сигнал от тел. 112 за пътно произшествие на път ІІ-48, на около 1 км. от село Тича. Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от водач на 56 години, при навлизане в десен завой на мокра и хлъзгава настилка, губи управление и пада в дерето, вдясно от пътя. От произшествието са пострадали две жени на 59 и 42 години, возещи се на задна седалка в автомобила. Те са откарана в болнично заведение в град Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Участниците в произшествието са жители на област Шумен. Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев