Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
22.11.2023 / 10:55

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 21.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.11.2023 Г.

 

Сливен: Задържани и иззети наркотични вещества при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена на 20 ноември на територията на ОДМВР-Сливен по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, от екипи на сектор „Криминална полиция“, участък „Надежда“ и група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен, РУ-Твърдица, сектори „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен.

Извършени са множество проверки на моторни превозни средства, части адреси и други обекти.

От леки автомобили, проверени в Сливен и Шивачево, както и от частни адреси в същите градове, са иззети парични средства и наркотични вещества.

При извършване на процесуално-следствени действия на един от адресите в град Сливен е намерено помещение, оборудвано като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са вещества, течности и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

В поделения на ОДМВР-Сливен за срок от 24 часа са задържани четирима мъже на възраст 42, 39, 36 и 20 години. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

39-годишен водач на лек автомобил „Ситроен“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена днес в 02,26 часа в град Сливен от екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен. Автомобилът е спрян на бул. „Цер Симеон“ при нощен обход на града. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът, жител на община Сливен, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 21 ноември, в 11,15 часа, от тел.112 е получено съобщение, за възникнал инцидент, при който е пострадала жена на 88 години. Произшествието е станало на автобусна спирка на бул. „Ст. Караджа“ в град Сливен. Жената е пострадала при слизане от автобуса. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 21.11.2023 г. в 22,37 часа е получен сигнал за запалени бали с фураж в село Камен.

Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 800 бали слама, 150 бали люцерна и 30 м. поливен маркуч. Спасени са 4 декара лозов масив и 2 декара овощна градина. Причината за пожара е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев