Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
14.11.2023 / 11:05

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 13.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 14.11.2023 Г.

 

Твърдица: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Твърдица при проверка в игрална зала. На 14 ноември е проверен 23-годишен мъж, клиент на игрална зала в град Твърдица. В него са намерени и иззети две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 12 ноември, около 10,30 часа, в дежурната част на РУ-Твърдица, е получен сигнал за кражба на домашно животно-кобила, от имот в село Сборище. След проведените издирвателни действия животното е намерено и върнато на собственика. За извършената кражба е задържан криминално проявен мъж на 36 години от същото населено място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 13 ноември, около 20,00 часа, патрулен екип се е отзовал на сигнал за битов скандал. При влизане в жилището на видно място е намерена цигара от суха листна маса, която е реагирала на канабис. При последвалата проверка полицейските служители са намерили и иззели плик, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържан е мъж на 36 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители на РУ-Котел са установили водач на лек автомобил „Форд Транзит“, който управлява с отнето свидетелство за управление. Проверката е извършена на 13 ноември в село Градец. 46-годишният водач, жител на същото населено място, е със заповед за временно отнемане на шофьорската книжка. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от търговски обект. Съобщението е получено на 13 ноември в 20,10 часа. Неизвестен извършител е проникнал в хранителен магазин в град Нова Загора и е извършил кражба на стекове с цигари от различни марки. Нанесената щета е на стойност около 220 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 13 ноември, около 19,30 часа, в дежурната част на РУ-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на пътя град Сливен-село Чинтулово. Произшествието е станало с лек автомобил „Пежо Партнер“, управляван от водач на 23 години. По първоначални данни водачът губи управление, напуска пътното платно и се удря в скат. В резултат на удара е пострадал мъж, също на 23 години, пътник на предна дясна седалка в автомобила. Той е откаран в болнично заведение в град Сливен и настанен за лечение без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества като пробите са отрицателни. Участниците в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите-катастрофа с транспортно средство и пренасяне на болен от жилището му в град Сливен до линейката и екипа на ЦСМП. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН- Сливен, Твърдица и Котел.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев