Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 13.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
13.11.2023 / 10:32

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 10.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 13.11.2023 Г.

 

Сливен: 46-годишен водач на лек автомобил „Форд Фокус“, жител на община Стралджа, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 10 ноември в района на кръстовище „Петолъчка“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Неправоспособен 41-годишен водач на лек автомобил „Мазда 6“, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС, е хванат да управлява в град Сливен на бул. „Бургаско шосе“. Проверката е извършена около 02,30 часа днес от полицейски патрулен екип на РУ-Сливен. Водачът е жител на община Попово, не притежава свидетелство за управление на МПС. Има влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за взломна кражба от частен дом. На 10 ноември неизвестен извършител е проникнал в жилището на 53-годишния заявител и е извършил кражба на телевизор „Самсунг“. Извършен е оглед, предприети са издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са задържали 46-годишен мъж, който е причинил смъртта на домашно животно-куче. Сигналът е подаден на 10 ноември, около 18,00 часа, от 52-годишния собственика. Той е заявил, че едно от кучетата, които охраняват негов стопански обект в местността „Студената вода“ в землището на община Твърдица, е застреляно. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 46 години от град Твърдица, без криминални прояви. Задържан е за 24 часа. Иззето е оръжието- ловна пушка, законно притежавана. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев