Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
07.11.2023 / 10:17

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 07.11.2023 Г.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ- Нова Загора при специализирана операция. На 6 ноември е извършена проверка на адрес в село Съдиево. На място е установен мъж на 23 години, като в него е намерен пакет, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. При последвалите действия в същото село е установено непълнолетно момче, които доброволно е предало суха листна маса и съцветия, които при теста са реагирали на канабис. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

51-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена 6 ноември, около 11,20 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Твърдица: 31-годишен жител на община Раднево, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена днес около 01,00 часа на път ІІІ-662. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Твърдица работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Сборище. За времето от 25 октомври до 6 ноември неизвестен извършител е проникнал в дома на 67-годишен мъж и е извършил кражба на техника и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 6 ноември, малко сред 15,30 часа, от телефон 112 е получен сигнал, че в търговски обект в град Сливен е направен опит да се плати с подправена банкнота, с номинал 50 лева. На място е установена жена на 57 години от град Сливен. Банкнотата е иззета. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работя по заявление за взломна кражба от избено помещение в сливенския квартал „Даме Груев“. За времето от 4 до 6 ноември неизвестен извършител е проникнал в избено помещение към жилищен блок и е извършил кражба на части и инструменти за струг. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби в Сливен и Нова Загора са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен/1/ и Нова Загора/2/. Оказана е техническа помощ от РСПБЗН-Сливен при пренасяне на болен от дома му в сливенския квартал „Дружба“ до екип на ЦСМП.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев