Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.11.2023 г.

ОДМВР-Сливен
02.11.2023 / 11:29

ОДМВР-Сливен припомня, че гражданите могат да подават сигнали за изборни нарушения на денонощната телефонна линия 044 644 645

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 01.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.11.2023 Г.

 

Сливен: Притежание и употреба на наркотични вещества са установили полицейски служители при полицейска операция в малките населени места. На 1 ноември, около 22,00 часа, на пътя за село Ичера, при разклона за село Сотиря, полицейски служители на участък „Петолъчка“ са спрели лек автомобил „Тойота Авенсис“. Автомобилът е управляван от водач на 29 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. При проверката в автомобила са намерени и иззети опаковки, съдържащи суха листна маса и бяло кристалообразно вещество, които при полевия тест са реагирали на канабис и метамфетамин. Мъжът е задържана за 24 часа. По случая са образувани досъдебно и бързо производство.

 

Нова Загора: 41-годишен криминално проявен мъж от град Нова Загора е задържан за домашно насилие. Сигналът е получен на 1 ноември в 10,56 часа. Пристигналите на място полицейски служители установяват, че 41-годишният мъж е причинил лека телесна повреда на жената, с която съжителства. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. На жената е осигурена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 30 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени по време на широкообхватен контрол. Акцията е по линия на пътната безопасност и е проведен от 07,30 до 09,30 часа в град Твърдица на разклона за град Елена. Проверени са 56 превозни средства и 61 лица. Констатирани са 30 нарушения на ЗДвП. Съставени са 14 акта и 16 фиша. Не са установени водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества. Нарушенията са предимно за неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници, превозване на деца без обезопасителни система, нередовни документи и техническа неизправност.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екип на РСПБЗН в Котел /4/, Нова Загора /4/ е Сливен /1/.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев