Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.11.2023 г.

ОД МВР - Сливен
01.11.2023 / 10:51

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 31.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 01.11.2023 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са намерили лек автомобил, обявен за откраднат. Съобщението е получено на 30 октомври от 35-годишна жена, която е заявила, че автомобил „Хонда Акорд“ е откраднат от имота й в село Ковачите.

В хода на разследването се установява, че автомобилът се намира при 37-годишен мъж от село Самуилово, който от направена справка е законният собственик на превозното средство. По предварителни данни случаят се касае за неуредени отношения между замесените лицата. Събраните материали са докладвани на Районна прокуратура-Сливен.

 

49-годишен мъж е задържан за домашно насилие. Сигналът е подаден на 31 октомври от жена на 42 години от село Тополчане, с която задържаният живее на семейни начала. На 28 октомври той е упражнил насилие спрямо заявителката. Мъжът е отдене в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Служители на участък „Петолъчка“ са осигурили незабавна правна помощ на жената. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 31 октомври е получен сигнал за кражба на животни-овце, от стопански обект в землището на село Горно Александрово. Обектът е собственост на 44-годишен жител на град Сливен. По данни на заявителя са откраднати 22 броя овце и 2 камери за видеонаблюдение. Извършен е оглед. Предприети са издирвателни и процесуално-следствен действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 19-годишен е задържан от служители на РУ-Нова Загора за кражба от частен дом в село Стоил войвода. Сигналът е получен на 31 октомври. От дома на 69-годишна жена, за периода от 25 до 28 октомври, са откраднати инструменти и кабели. Нанесената щета е в процес на установяване. След проведените издирвателни действия извършителят е установен-криминално проявен мъж на 19 години от същото населено място. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Направил е самопризнание и е върнал откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по заявена кражба на инструмент и кабели от частно помещение в индустриалната зона на град Нова Загора. Сигналът е подяден на 31 октомври. Извършен е оглед. Предприети са издирвателни и процесуално-следствен действия. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев