Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.10.2023 г.

ОД МВР - Сливен
26.10.2023 / 10:03

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 25.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.10.2023 Г.

 

Сливен: 20 дози наркотични вещества и един задържан при операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен. Акцията е проведена на 25 октомври съвместно с екипи на РУ-Котел. Извършени са проверки на автомобили, лица, частни домове и други обекти на територията на град Котел. В жилището на 34-годишен мъж са намерени и иззети 20 опаковки, съдържащи суха листна маса, която пир теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба на мобилен телефон. Заявлението е подадено на 25 октомври от собственика- мъж на 42 години от град Сливен. Пред органите на реда той е обяснил, че около 13,00 часа на 23 октомври неизвестен извършител, след като е използвал неговото невнимание, е отнел мобилен телефон „Самсунг Галакси А6“. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Тежко пътно произшествие е станало в малките часове днес на автомагистрала Тракия. В 01,30 часа, в района на км. 253 в посока град София, патрулен автомобил, извършващ линеен контрол, е подал сигнал за спиране на лек автомобил "Мазда 6". Водачът на автомобила не спира на подадения сигнал, увеличава скоростта и прави опит да избяга. След няколко километра губи управление и се преобръща извън пътното платно. В автомобила са пътували 14 лица. Установено е, че 12 от тях са чужди граждани, без документи. Водачът е 26-годишен мъж български гражданин. При произшествието на място са починали двама- един от превозваните лица и спътника на водача. В болнични заведения в Сливен и Ямбол са откарани водачът и останалите пострадали за оказване на медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: 26-годишен мъж от село Тича, е хванат да управлява нерегистрирано превозно средство с концентрация на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 25 октомври след получен сигнал в 21,37 часа за непристойно държание на мъж в района на бензиностанция в село Тича. Пристигналите на място полицейски служители установяват 26-годишен мъж, който управлява мотопед без регистрационна табела. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултата над 1,2 промила. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН в Нова Загора, Сливен, Твърдица и Котел. Оказана е техническа помощ при 5 от сигналите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев