ЕРОЗИРАНЕ НА ФУНДАМЕНТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ

КОД
20.10.2023 / 15:04

От години, особено в поредицата от ялови избори и дирижирани от Радев провали на изпълнителната власт чрез партии-рупори, ситуацията внушаваше, че някои лидери са се хванали буквално за гушите.

Сега се видя, че всъщност са се хванали за ... властта на всяка цена.

Родените на политическия терен с нескритата цел да ерозират фундамента на демокрацията с популисткото "няма ляво - няма дясно", го доказаха на практика. Победиха, взеха властта, но нанесоха голяма щета на демократичния процес.

Никога, като последица от тяхната "пирова победа", в публичното пространство, не е имало такива увъртания, насилване на процедури и понятия, които отварят още по-широко вратата за нови нахлувания на популистки лидери, за още по-големи и нови политически измами. С такава "целесъобразност, те утре и с тях ще направят някакво ново политизобретение като анти коалиция например, щом може да има не коалиция...

 

Ето, в такава ситуация се провеждат изборите за местна власт.

 

Затова да помислим повече от всеки друг път и да се огледаме за хора, които няма да ни излъжат по подобен начин.

 

Като не изпускаме също и следим още по-внимателно и трезво за опасността и от напиращи кандидати, които са персонално свързаните по един или друг начин със служебната власт и пропутинистките национал-популисти. С реабилитация на ДС, вместо прокламираната лустрация...

За нас, за хората от традиционната десница в България в лицето на партия КОД, е от особена важност да направим сериозна крачка с добро представяне към формиране на нагласа за създаване на дясна алтернатива, за сериозна политическа сила. За това става все по-очевидна необходимостта в този хаос и несвършваща политическа криза.

 

В Сливен за листата за общински съветници от КОД се гласува с номер 22! Ние представляваме демократичната общност в нашия Сливен! За Сливен - град на хора с достойнство!

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев