Сливен, кратки вечерни новини, 20.10.2023 г., петък

Сливен
20.10.2023 / 16:05

МВР-Сливен ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на изборите за кмет и местна власт.

В Сливен започна безплатен скрининг за ранна диагностика на гръбначни изкривявания на деца от първи до четвърти клас.

Шест нови тролейбуса и четири електробуса ще обслужват градските линии в Сливен в близки дни.

На 19 октомври 2023 година в зала „Графити“ на хотел „Национал Палас“ в Сливен се проведе Годишен форум, насочен към профилактика и лечение на оралните заболявания и популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст в република България за 2023 година.

Десетият фестивал на източноправославната църковна музика "Николай Триандафилов – Сливенец" ще се състои на 21 и 22 октомври в Сливен в храма „Света Богородица“.

Специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и контрол по пътна безопасност се проведе на 19 октомври на територията на Сливен.

Интересни факти за живота и творчеството на Сирак Скитник представи доц. Красимир Добрев в навечерието на 140-годишнината от рождението на родения в Сливен Панайот Тодоров Христов, познат под псевдонима Сирак Скитник.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев