Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 20.10.2023 г.

Специализирана операция
20.10.2023 / 10:47

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 19.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 20.10.2023 Г.

 

Специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу политическите права ва гражданите и контрол по пътна безопасност се проведе на 19 октомври на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

В операция участват служители на районните управления и сектори в ОДМВР-Сливен- „Противодействие на икономическата престъпност“, „Специални тактически действия“ и „Пътна полиция“, съвместно с екипи на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, ТД НАП, Агенция „Митници“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и АПИ.

Проведени са четири операции по метода „Широкообхватен контрол“ на главен път І-6 в района на Твърдица, път ІІ-53 до летище „Бършен“, ІІ-48 при село Градец и път ІІ-66 в село Съдиево. Констатирани са общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16 акта, 56 фиша и 24 ел. фиша за скорост. В Котел е установен 35-годишен мъж от община Свиленград, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

Извършени са проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти в Сливен и Твърдица. По подозрения за възможност за контролиран вот са иззети тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки на вересия от три магазина в Твърдица и един в Сливен. По случаите се извършват проверки.

 

Пътно произшествие с пострадал е станало на 19 октомври в град Сливен. Сигналът е получен в 07,24 часа за възникнал инцидент на бул. „Ст. Стамболов“, в района на кръстовището между кварталите „Дружба“ и „Младост“ . Лек автомобил „Daewoo”, управляван от водач на 66 години, е ударил жена на 59 години. Жената е пресичала на пешеходна пътека. Водачът е откарал пострадалата до болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Тя е получила наранявания без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Още снимки от новината

Специализирана операция
Специализирана операция
Специализирана операция
Специализирана операция
Специализирана операция

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев