Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.10.2023 г.

ОД МВР - Сливен
18.10.2023 / 10:12

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.10.2023 Г.

 

4 килограма канабис и 42 дози метамфетамин са иззети при операция по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен

 

В хода на акцията, осъществена на 17 октомври, криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверка в частен имот в град Шивачево. На място полицейските служители са намерели и иззели 4 килограма суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж на 36 години от град Сливен. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията в село Градец е задържано непълнолетно момче, което доброволно е предало 42 пакетчета, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В хода на разследването полицейските служители установяват, че задържаният управлява лек автомобил, обект на кражба от имот в село Мокрен. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на момчето са отрицателни. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Акцията е с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. Извършва се контрол в района на учебни заведения, проверяват се превозни средства, частни адреси и други обекти.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили неправоспособен 40-годишен мъж, който управлява нерегистриран мотопед. Проверката е извършена на 17 октомври, около 11,45 часа, в село Каменово. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев