Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.10.2023 г.

ОД МВР - Сливен
11.10.2023 / 10:44

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.10.2023г. до 06,00 часа на 11.10.2023 г.

 

Разкрити престъпления, задържани и установени нарушения при полицейска операция в Сливенско

 

Акцията е осъществена на 10 октомври от екипи на ОДМВР-Сливен и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно със служители на РДГ-Сливен. Целта е противодействие на престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, незаконен добив, съхранение и транспорт на дървесина, противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия, контрол по ЗДвП и други направления на дейност.

Извършени са проверки в търговски обекти, заведения, складове за дървесина, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, частни домове и други обекти.

В хода на операцията криминалисти от участък „Надежда” към РУ-Сливен са разкрили кражби на мобилни телефони и други вещи:

Задържано е малолетно момче за кражба на златна гривна от малолетно момиче. Извършителят е издърпал гривната от ръката на момичето. Направил е самопризнания, откраднатата вещ е иззета и предадена. Образувано е досъдебно производство.

Служители на участък „Надежда” към РУ-Сливен са се самосезирали от публикация в социалните мрежи / Фейсбук/ за кражба на мобилен телефон. Публикацията е от жена, който е качила снимки на лицата, откраднали мобилния й телефон. Полицейските служители са установили лицата- жители на квартал „Надежда”. В хода на работата по случая се установява извършителят- жена на 29 години без криминални прояви. Тя е направила самопризнания, предала е откраднатата вещ, която и върната с разписка на собственичката. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

22-годишен е задържан за кражба на мобилен телефон. Направил е самопризнания и е върнал откраднатата вещ. По случая е образувано досъдебно производство.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на участък „Надежда” в хода на операцията. Задържан е 20-годишен мъж от град Ямбол. В нега е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин.

21-годишен е задържан от екип на участък „Петолъчка” за кражба на животно-кон. Сигналът е подаден в началото на месеца от собственика-мъж на 38 години от село Сотиря. След проведените издирвателни действия в хода на операцията е задържан извършителят-мъж на 21 години от същото село. Направил е самопризнания. Животното е върнато на собственика.

48-годишен мъж от село Ябланово, водач на лек автомобил „Пежо 307”, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на път III-706 от екип на РУ-Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

При проверка на товарни автомобили, превозващи дърва за огрев, са установени случаи на претоварване на превозните средства. В търговски обект в село Самуилово е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки, носещи лого на световни марки, обект на авторско право, за което е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев